Buraki z serami na cieście francuskim
Dziś na przystawkę polecam gotowane buraki z dwoma
rodzajami sera na cieście francuskim. Przystawka prosta, szybka w
przygotowaniu, ale co najważniejsze pyszna.
Składniki:
- paczka ciasta francuskiego
- 1 duży burak
- 1 opakowanie sera camembert
- 1 opakowanie sera blue
- jajko
Polecam zakup ciasta francuskiego w pudełku, gdzie
mamy je poporcjowane w prostokąty, zaś buraki najlepiej kupić już ugotowane w
sklepie L… . Ciasto rozmrażacie i kroicie na kwadraty. Z jednego opakowania
otrzymacie 8 szt. z uwzględnieniem poświęcenia części ciastka na obramowanie.
Przygotowany spód smarujecie roztrzepanym jajkiem. Na wierzch układacie po
dwa plastry pokrojonego buraka. Wszystko posypujecie skruszonym serem blue i
układacie jeden plaster sera camembert. Wstawiacie do piekarnika nagrzanego do 1900C i pieczecie do zrumienienia. Serwujecie na gorąco.
Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz