Rollsy z makaronem sojowym, marchwią i paluszkami krabowymi




Zapraszam na rollsy, które idealnie nadają się na przekąskę podawaną na zimno.

Składniki:
- 5 marchewek średniej wielkości
- 1 paczka paluszków krabowych
- 1 mała papryka czerwona
- 1 papryka chilli
- pęczek natki pietruszki
- ¼ główki sałaty lodowej
- ½ dużej paczki makaronu sojowego
- ok. 17 arkuszy papieru ryżowego
- 1 łyżka jarzynki
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- biały sezam

Makaron gotujecie w wodzie z jarzynką i sosem sojowym. Po ugotowaniu makaron pozostawiacie do wystygnięcia. Marchewki obieracie i ścieracie na tarce o grubych oczkach, paprykę słodką oraz chilli drylujecie i kroicie w kostkę. Paluszki krabowe kroicie w małe porcje. Sałatę lodową i natkę pietruszki drobno szatkujecie. Wszystkie składniki dokładnie mieszacie, doprawiając majonezem, solą i pieprzem. Dodajecie pokrojony makaron i ponownie wszystko dobrze mieszacie. Papier ryżowy lekko nasączacie wodą, nakładacie na niego sporą porcję farszu i zawijacie jak krokiety.

Na koniec przygotowane rollsy posypujecie sezamem.

Smacznego !!! 









Komentarze

Popularne posty